האם נדרש חשבון בנק נפרד לעסק שלי או שזה בסדר לנהל את זה מהחשבון האישי שלי?
- אקאונטפיקס
- Jan 7, 2020
- 2 min read
Updated: Feb 1
נתחיל בתשובה החוקית - החוק לא מחייב ניהול חשבון בנק נפרד, פרט לחברה בע"מ, שותפות או עמותה.
השאלה עליה ננסה להשיב פה היא האם כדאי לנו לנהל חשבון נפרד לעוסק שלנו..
יתרונות בניהול חשבון אחד (אישי ועסקי "מעורבב") :
חסכון בעמלות - נגזר מתשלום על חשבון בנק אחד בלבד
חסכון בזמן - ניהול חשבון אחד - לא צריך לעקוב אחרי כמה חשבונות.
יתרונות בניהול חשבון עסקי נפרד (מהחשבון האישי או הזוגי) :
הבנה של מה קורה בעסק עכשיו** - ברגע שהחשבון נפרד והכסף שיוצא ונכנס הוא רק כסף שקשור לעסק, במבט פשוט יחסית בחשבון הבנק אפשר להבין מה המצב הנוכחי שלי (כמובן בתנאי ואיננו חייבים/לוקחים הלוואות, לא משלמים לאחרים בתשלומים, ולא גובים בתשלומים.
במקרה הזה מומלץ להיעזר במערכת ניהול תזרים - מהו תזרים ואיך זה יכול לעזור לנו). ** לתשומת לב - סעיף זה משתנה כאמור בהתאם לכספים שיש לנו "בחוץ" - תשלומים לספקים שטרם שילמנו או שיקים שטרם נפרעו, או לחילופין תקבולים (הכנסות) עתידיים מלקוחות שיקים עתידיים שטרם נפדו או עסקאות תשלומים שעשינו באשראי, ומתקבלות בתשלומים/פעימות).
אפשרות ניהול קלה יותר וחשובה להבנת מצב העסק וכיוונו - ברגע שהתנועות בחשבון לא מעורבבות עם דברים לא קשורים (כמו המתנה ליום ההולדת של סבתא, או ההוצאה על המסעדה בשישי), קל יותר לעשות ניתוח ולראות איך אנחנו מתנהלים בעסק.
אין בלגן ויש בהירות מה יוצא ומה נכנס בעסק.
אפשרות מעקב מקצועית - חשבון נפרד מאפשר מעקב של/להיעזר באיש מקצוע - ברגע שהחשבון מופרד וכל מה שמתנהל בו זו ההתנהלות העסקית, ניתן לתת לאיש מקצוע (רו"ח / יועץ/ת מס) לעבור על החשבון (הרשאה לצפייה בלבד) כדי לוודא שמה שכתוב במסמכים תואם למה שנראה בבנק.
כבר נתקלנו במקרים שבדיקה כזו הביאה להבנה שחשבוניות ההוצאה של ביטוח העסק או הוצאה גדולה אחרת נשכחו בצד ולא הוגשו כהוצאה לרשויות המס (לחצו פה להבין איך אפשר להבטיח (ואולי להגדיל) את ההוצאות המוכרות בעסק, כדי להקטין את תשלומי המיסים).
אופציה למימון נרחב יותר - חשבון נוסף מאפשר לפתוח את החשבון בבנק אחר - דבר זה יוצר מצב של קשר עם בנק נוסף שמאפשר במקרים הנדרשים אופציה לקבלת מימון (הלוואות) בהיקף גדול יותר. אם הכל מרוכז בבנק אחד - הבנק מגביל את כמות הסיכון שהוא ייקח איתך.
באופן הזה נוכל לשלם לעצמנו "משכורת", כלומר להעביר לחשבון הפרטי/משפחתי את הסכום שברצוננו לקבל (או להרוויח) כל חודש.
איך זה מקל עליי ?
כי אם אחד החשבונות (העיסקי או הפרטי) מגיע למינוס - זה אומר שאני מכניס פחות מדי (לשלם לעצמי את מה שאני רוצה להרוויח) או מוציא.ה יותר מדי ("מושך.ת" משכורת מוגזמת).
ואם המינוס בצד של החשבון הפרטי - זה אומר שאני לא משלם.ת לעצמי מספיק מהחשבון העיסקי.
כך או כך, זה מחייב אותי להתארגנות מחדש מבחינת כמה באמת אני מרוויח.ה בנטו.
Comments